Otthonunkból négy kézzel

Fehér Levendula Műhely

Fehér Levendula Műhely

Egy sószóró második élete

2017. március 01. - Fehér Levendula

Első lépés találj egy sószórót, vagy kettőt vagy akárhányat. Hogyan? Nézz be a spájzba, menj fel a padlásra, kutakodj a mama kacatjai között és kunyeráld el! Vidd haza és jöjj rá, hogy te márpedig ezt biztosan nem fogod sószóróként használni, tedd félre felejtkezz el róla. Körülbelül egy év múlva kezdj konmarizni, selejtezz de veszettül és akadjon a kezedbe 4-5 db jóleszmégvalamire sószóró. Kegyelmezz meg nekik és fogadd meg hogy recycling lesz a sorsuk most vagy soha! Agyalj és agyalj hogy mire használható ez a forma és hidd el te is arra a következtetésre jutsz amire mi: tökéletes pecsétnyomó lesz belőle! Ehhez a következő lépéseket kell elvégezned:

1. Lépésben csiszold le az évek során elöregedett lakkozást, érj el sima , pormentes felületet.

 

dscf7719.JPG

A legegyszerűbb ha a csiszolóvásznat szépen körbe körbe forgatod rajta garantáltan pár perc alatt natúr lesz a szóród. Ezután szükséged lesz egy darab bútorlemezre, melyből a sószóró aljával megegyező kört kell kivágni hogy a sószóró alja egyenes legyen.dscf7721.JPG

A kivágott köröcskét faragasztóval fel kell ragasztani a sószóró aljára, ehhez a művelethez célszerű szorítót használni :

dscf7723.JPG

Miután megszáradt a felragasztott részt hozzácsiszoljuk a testhez hogy egybeolvadjon vele, ne legyenek zavaró kilógó részek. Ha biztosra akarunk menni apró szegekkel meg is erősíthetjük a pótlást: 

dscf7724.JPG

 

Festésnél használhatjuk bármelyik maradék festékünket mi a jól bevált sprayfestékünket használtuk amúgy is rá vagyunk kattanva a feketére ...Először fehérre fújtuk, majd száradás után feketére. A két réteg között nem de a második száraz festékréteget megcsiszoltuk így a a fehér kopások szép patinás felületet adtak. A végén lakkal zártuk a a sószóróra került festékrétegeket, hogy jobban bírják a strapát:) Ezek után következett a már meglévő bélyegző párna felragasztása melyet a gyártó eleve erős kétoldalú ragasztóval látott el így gyorsan és könnyen felragasztható a már előkészített sószórónkra.

dscf7771.JPG

Elkészült, most kezdjünk vad pecsételésbe és örüljünk hogyan tudtunk új funkciót adni egy feledésbe merült kacatnak :)

 dscf7774.JPG

Ha kipróbáltad kérlek mutasd meg nekünk is!

A bejegyzés trackback címe:

https://feherlevendulamuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr1012305061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FikkFakk 2017.03.03. 06:27:19

"Everything can be a dildo if you are brave enough."
süti beállítások módosítása